Liittyminen

Oletko kiinnostunut liittymään mukaan oman susihukkasi kanssa? Kenties sinulla pyörii jo joku hahmoidea mielessäsi? Mikäli olet lukenut infolaarin läpi ja olisit mahdollisesti kiinnostunut tulemaan mukaan, tämä on oikea paikka. Kun olet lukenut säännöt lävitse ja hyväksyt ne, voit alkaa täyttämään lomaketta. Otamme aina mielellämme vastaan uusia tulokkaita ja pelaajamme sekä ylläpito voivat aina neuvoa, mikäli jokin askarruttaa.

Ennen liittymistä

Liittyminen uuteen roolipeliin saattaa olla jännittävä kokemus varsinkin vasta-alkajalle. Pyrimme olemaan ystävällisiä ja kohtelemaan kaikkia tasapuolisesti ja mikäli jokin asia ylläpidon tai toisten pelaajien käyttäytymisessä askarruttaa, neuvomme ottamaan yhteyttä ylläpitäjään tai kyseiseen pelaajaan. Toivomme aina, että uusi pelaaja viihtyy ja saa nopeasti peliseuraa hahmoilleen.

Huomioithan kuitenkin, että roolipelaus on jokseekin sosiaalinen harrastus, eikä juonikuvioita välttämättä ala heti liittymisen jälkeen satelemaan syliin. Siksi kannattaakin olla rohkea ja mennä ehdottelemaan juonia muiden seuranhakutöpöihin - tai vaihtoehtoisesti luoda vapaa peli ja katsoa, josko siitä lähtisi syntymään jotain mielenkiintoista. Myös pulinoihin kannattaa ottaa osaa ja tutustua näin muihin pelaajiin, vaikka tietenkään mitään yksityistietoja ei tarvitse ja pidäkään jakaa.

Hahmokaavake

Nimi Suden nimi voi olla lähes tulkoon mikä tahansa, kunhan se ei ole loukkaava, seksistinen yms. Nimi voi olla jotakin kieltä, siansaksaa tai ihmisen nimi. Lisäksi Dominikuksessa ja Taivaansotureissa susilla on lähes poikkeuksetta jokin sukunimi, joka voi olla joko peritty tai suden oma keksimä. Sen sijaan Steimeriin liittyessä hahmon täytyy jättää sukunimi kokonaan pois, mikäli sillä sellainen on ollut.

Ikä Ilmoitetan susien vuosissa. Rockfilen sudet elävät keskimäärin aika vanhoiksi, yleensä n. 13 vuotiaiksi. Ne tulevat täällä sukukypsiksi noin yhden vuoden iässä ja valmistuvat asemaansa yleensä 2 vuotiaina, vaikkakin aika vaihtelee jonkin verran.

Sukupuoli Onko susi uros vai narttu?

Laji Onko hahmosi susi, kynsikäs, enkeli vai enkelisusi? Ensimmäinen hahmo voi olla vaan susi ja huomaathan myös, että muille on olemassa rajoitukset.

Lauma Kuuluuko hahmosi kenties uskonnollisiin Taivaansotureihin, vanholliseen Dominikukseen vai vapaampaan Steimeriin? Ensimmäinen hahmo saa olla laumaton, mutta huomioithan, että peli keskittyy ensi sijaisesti laumoihin ja laumallisen hahmon tekeminen olisi hyvin suotavaa.

Asema Onko hahmosi saalistaja, sotilas tai vaikka johtaja? Hahmot eivät voi olla täysin tavallisia laumalaisia kuin pentuina. Laumattomilla ei pääsääntöisesti ole asemia ainakaan pelin laumoissa. Huom! Taivaansotureiden johtajapaikka on varattu! Mikäli olet kiinnostunut Dominikuksen johtajahahmosta, kurkista tänne!

Ulkonäkö Vaikka sinulla olisi kuva, täytyy muutama lause ulkonäöstä kirjoittaa. Pakollista ilmoittaa on ainakin säkäkorkeus. Säkäkorkeusraja on 55-90 cm, mutta tavallisimmin Rockfilen sudet ovat 60-80 cm. Kuvattomalta hahmolta vaaditaan paljon tarkempi kuvaus, jotta siitä voi saada selkeän kuvan.

Kuva ei saa olla valokuva. Mikäli et osaa piirtää hahmoasi, mutta haluat silti sille kuvan, on mahdollista käyttää kuvapohjia. Niitä tarjoavia sivustoja ovat esim.  Valo-onkalo , Saarivaltio ja Oasis.

  Luonne Luonne on yksi tärkeimmistä asioista hakemuksessa ja siihen onkin syytä panostaa. Luonteessa pitäisi ilmetä ainakin suhtautuminen muihin laumalaisiinsa, ulkopuolisiin laumoihin ja laumattomiin sekä käyttäytymismalli. Onko hahmosi ylimielinen eristäytyjä vai kenties sosiaalinen jokapaikanhöylä?

Vaikka luonteessa on hyvä olla enemmän kuin yksi kappale, kannattaa kehittymisvaraa silti jättää. Kaikkea ei tarvitse selittää auki, sillä perusajattelutapa luultavasti ohjaa hahmon käyttäytymistä.

Menneisyys Mitä hahmosi oikein on elämässään kokenut? Otathan huomioon hahmosi lauman yleiset säädökset menneisyyttä miettiessäsi, ettei synny ristiriitoja. Lisäksi menneisyys vaikuttaa monesti paljon hahmon luonteen muotoutumiseen.

Kysymyksiä, joita kannattaa hyödyntää menneisyyttä suunnitellessa:

- Minkälainen vanhempien suhde oli, oliko tällä sisaruksia?
- Mitä pentuaikana tapahtui?
- Mitä koulutusaikana tapahtui?
- Etsittiinkö hahmollesi puolisoa, saiko sellaista, rakastuiko johonkin?
- Tapahtuiko aikuisiässä jotain merkittävää? (esim. läheinen kuoli, erosi laumasta, menetti puolisonsa)
- Mikä nykytilanne on?

Muuta Onko jotain, mikä muualle ei sopinut?

Hahmon tietoihin voi myös lisätä kohtia, mikäli haluat. Esim. puheääni, tunnusmusiikki, maine, taidot, asuinpaikka jne.

Esimerkkirooli

Alla on hieman lyhyehkö aloitusrooli, joka on tehty esimerkiksi, minkälainen rooli voisi olla. Roolia ei ole pakko lukea, mutta suosittelen sitä ainakin silloin, jos olet aloitteleva pelaaja.

Lumi narskui Mustin alla tämän astellessa pitkin lumista metsäpolkua. Laumaton uros oli miettinyt jo jonkin aikaa Steimeriin liittymistä ja tämä kulki nytkin näiden alueella. Viime kesäinen Kynsikkään hyökkäys oli säikyttänyt vuosikkaan pahasti ja saanut tämän epäilemään omia selviytymistaitojaan. Toistaiseksi alkutalvi oli mennyt ihan hyvin ja tämä oli saanut saalistakin jonkin verran, vaikka edellisestä hirvestä olikin jo tovi aikaa. Nyt olikin siis uuden ruuanhankintareissun aika, eikä se tulisi yksinäselle sudelle olemaan lainkaan helppo retki, vaikka tämä olikin metsästäessään varmasti parhaimmillaan. Susi oli kuitenkin laumaeläin ja tarvitsi rinnalleen joukon osaavia lajitovereita.

Musti ei kuitenkaan päässyt saalistamaan, sillä kuuli läheltään pelottavia ääniä. Se ajatteli kyseessä olevan karhu ja kiihdytti vauhtiaan päästäkseen nopeasti hirvijahtiin. Tähän aikaan karhut olivat kuitenkin talviunilla, eivätkä ahdistelemassa susia. Musti oli kohdannut paljon vakavamman uhan, kuin ehkä hieman ärsyyntyneen karhun. Juuri kuin uros luuli päässeensä pälkähästä, sen eteen kiihdytti suurikokoinen suden kaltainen olento; nälkäinen kynsikäs.

Viimeinen piste

Oletko edelleen kiinnostunut liittymisestä ja olet valmis noudattamaan sääntöjä? Oletko lukenut kaiken tarvittavan läpi? Siinä tapauksessa:

-> Hahmohakemuksiin!

Kuva käytetty Creative Commons:lta Tobyotter  © 2015 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode