Säännöt

Säännöt ovat yksi tärkeimmistä asioista roolipeleissä ja ne ovat täysin välttämättömiä pelaamisen kannalta. Vaikka olisitkin kokenut roolipelaaja, pitää säännöt silti lukaista, sillä Rockfilessa saattaa olla jotain aiemmista peleistäsi poikkeavia käytäntöjä. Mikäli säntöjä ei noudata, saa varoituksen ja pahimmassa tapauksessa jopa porttikiellon tänne. Ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä emme heitä ketään pihalle tahattomasta autohittaamisesta!

Käyttäydäthän aina asiallisesti

 • Haluamme olla mukava ropeyhteisö, jossa olisi kiva pelata ja viettää aikaa muutenkin. Toivomme, ettei turhia kiistoja syntyisi, mutta jos niin käy, kannattaa kiista selvittää järkevästi vaikka yksityisviestein. Jos joku loukkaa sinua, ota ihmeessä yhteyttä ylläpitoon!

Älä spämmää

 • Spämmiminen eli useamman viestin lähettäminen peränjälkeen ei ole suotavaa ja viestiä voikin muokata Edit-nappulasta. Mikäli haluat nostaa aihettasi, poista edellinen viesti ja kopioi sen asiat seuraavaan. Kuitenkin esim. seuranhakualueella ei spämmiminen välttämättä ole niin pahasta, sillä kaikkea ei välttämättä viitsi yhteen viestiin laittaa.

Älä käytä AdBlockia

 • AdBlockin käyttö on kielletty Proboardsin säännöissä ja pahimmassa tapauksessa se voi johtaa foorumin poistoon.

Pysy aiheessa

 • Eli esim. peliviesteissä ei ole tarkoitus keskustella omasta huonosta päivästä. Pulinoissa saa tietenkin höpötellä muustakin, kuin sen hetkisistä puheenaiheista.

 

Pelaamista koskevat säännöt

Autohittaus

 • Toisen hahmon luvaton liikuttelu eli autohittaus on kiellettyä. Mikäli hahmosi on esim. taistelutilanteessa, yrittää, pyrkiä jne. verbit ovat hyvä ratkaisu. (?)-merkin käyttö on Rockfilessa kielletty. Maalaisjärjen käyttö on kuitenkin sallittu ja esim. jos pieni pentu suututtaa ison taistelun ammattilaisen, ei vahingoittamiseen tarvitse kysyä lupaa vastapelaajalta. Tällöinkään ei silti saa tappaa tai haavoittaa pysyvästi ilman vastapelaajan lupaa. Vastapelaajan kanssa voidaan kuitenkin sopia pienestä hittauksesta, kunhan esim. aloitusviestiin laittaa merkin asiasta.

Munchaus

 • Munchaus on hahmon pitämistä ylivoimaisena. Hahmo ei voi aina väistää ja onnistua kaikessa, vaikka tässäkin asiassa kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Kokeneempi taistelija luultavasti osuu helpommin ja paremmin ja ketterä hukka väistää mahdollisesti todennäköisemmin. Vahva ja suurikokoinen hahmo ei kuitenkaan voi olla samaan aikaan nopea ja ketterä tai toisinpäin.

Metapelaus

 • Metapelaaminen tarkoittaa hahmon kaikkitietäväisyyttä. Tämä ei voi tietää jok'ikisen vastaantulevan suden nimeä ja asemaa tai laumojen salaisia asioita - siis sellaisia asioita, joita sinä tiedät. Toki korkea-arvoisia tai menneisyydestään tuttuja naamoja susi saattaa hyvinkin tunnistaa ja yleiset oman laumansa asiat, kuten hierarkian tämä luultavasti tuntee. Maalaisjärkeä olisi hyvä käyttää tässäkin asiassa ja voit vaikka sopia vastapelaajan kanssa, tuntevatko hahmot etukäteen.

Jakautuminen

 • Rockfilessa useamman pelimäärän pelaaminen samaan aikaan samalla hahmolla on sallittua, mutta määrä olisi hyvä pitää enintään kolmessa pelissä. Hahmot eivät kuitenkaan voi konkreettisesti jakautua ja hahmon pelit täytyy listata aikajanalle järjestyksessä. Kannattaa myös ottaa huomioon pelipaikkojen sijainnit toisiinsa nähden.

Peliviestin kirjoittaminen

 • Peliviestit kirjoitetaan aina imperfektissä ja mieluiten yksikön kolmannessa persoonassa. Yksikön ensimmäistä on kuitenkin sallittua käyttää, mikäli hän-muotoa ei jostain syystä halua käyttää.
 • Viesteissä ei ole mitään tarkkaa pituusrajaa, mutta suositeltavaa olisi kirjoittaa enemmän kuin muutaman lauseen pätkiä. Sopivan kokoinen rooli olisi väh. 100 sanaa pitkä ja siihen löydät esimerkin alempaa.
 • Tekeminen ilman merkkejä, "puhe", 'ajatukset', (ajatuksissa voi kuitenkin käyttää muutakin tapaa) //offi (tähänkin voi keksiä jotain muuta)
 • Peliviesteissä ei saa esiintyä yli 13 vuotiaille suunnattua materiaalia, koska se on proboardsin sääntöjen vastaista. Mikäli et tiedä, mitä tämä tarkoittaa, alla on pieni tiivistelmä asiasta.

  - Hahmot saavat kiroilla hillitysti (eli jossain kohtaa voi kirosana esiintyä, mutta se ei saa olla jatkuvaa)
  - Väkivaltaa saa kuvailla aika tarkasti, kunhan kuvailu ei ole usean lauseen yksityiskohtaista "sisäelimet pihalle"-tyyliä
  - Seksuaaliseen sisältöön voi viitata ja muutaman virkkeen lyhyt kuvaus on sallittu, mutta lähtökohtaisesti Rockfile ei ole mikään erotiikkapeli

Aktiivisuus

 • Tarkkaa aktiivisuusrajotusta Rockfilessa ei ole, mutta yleisenä suosituksena olisi vastata peleihin parin viikon sisällä, ihan kohteliaisuussyistä. Pelejä ei muutenkaan kannata olla hirveästi käynnissä samaan aikaan, koska jos intosi ropettamiseen laskee yhtäkkiä, sinulle ei jäisi kovin montaa peliä kesken. Plus tällaisia laskukausia ei välttämättä tulisi niin paljoa, mikäli sinulla ei olisi hirvittävää kasaa pelejä odottamassa vastausta.
 • Pidämme foorumilla pelaajasiivouksen kaksi kertaa vuodessa, jolloin aikaa ilmoittaa halukkuudestaan jatkaa on kuukausi. Kaikki ilmoittamatta jättäneet pelaajat poistetaan ja hahmot siirretään Kalmistoon, josta ne on vielä mahdollista saada takaisin.

Rajoitukset

 • Haluamme olla mahdollisimman vapaa peli, joten meillä ei ole erillistä hahmorajaa. Hahmojen hyväksyttämisen välissä tulee kuitenkin olla väh. yksi viikko ja aika lasketaan ylläpidon edellisen hahmon hyväksymisestä seuraavan hahmon esittelyn postittamiseen hahmohakemukset-alueelle.
 • Hahmoja ei pitäisi ottaa pelkiksi seinäruusuiksi eli pelaathan kaikilla hahmoillasi. Kaikilla hahmoillasi ei ole kuitenkaan pakko pelata samanvertaisesti eli yhdellä hahmollasi voi aivan hyvin olla kolmekin peliä käynnissä vaikka toisella ei olisikaan sillä hetkellä yhtään.

Kuva käytetty Creative Commons:lta Tobyotter  © 2015 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode