Dominikus

Dominikus on vanhanaikainen lauma, joka ei vuosien varrella ole kehittynyt kovinkaan paljoa vaan on pitkälti säilynyt samanlaisena kuin ensimmäisen johtajansa Dominikuksen aikoina. Lauman nimen historia juontaa juurensa juuri perustajansa nimeen, eikä Mustaverikään halunnut muuttaa sitä vallan kaapatessaan.


Perusta

Dominikus on vanhanaikainen ja ulkopuolisen silmään luultavasti aika rajoitteisen ja tiukan oloinen ryhmittymä. Lauma on melko hajanainen ja koostuu oikeastaan suvuista, jotka elävät samoilla alueilla. Se suhtautuu moniin uusiin asioihin yleensä kielteisesti, eikä uhraa Taivaalle, jonka vuoksi se on myös jumalan silmissä hyljeksitty.

Dominikusta johtaa Mustaveren suku suoraan alenevassa polvessa, eikä näin ollen tavallisilla tallaajilla ole asiaa johtoportaaseen. Johtajalla on aina viimeinen sana laumastaan ja tämä päättää esimerkiksi sen sotatoimista, mutta loppuen lopuksi tälle ei jää kovinkaan paljoa valtaa päättää yleisistä käytännöistä. Laumalaiset käyttäytyvät keskenään hyvin eritavalla sukujen erilaisten käytäntöjen vuoksi, mutta johtajan tai muun tähtiveren kohdatessaan alemman täytyy aina osoittaa kunnioitusta pitämällä päänsä alhaalla ja välttämällä katsekontaktia.

Elinkaari

Syntymä

Uusien laumalaisten syntymä on tärkeä asia pentujen suvulle ja yleensä jo emon kantoaikana lähdetään vapaa-ajalla etsimään herkkuja, kuten marjoja ja sieniä. Talvella ja keväällä vaihtoehtoja ei ole niin paljon, mutta monesti talvella on tapana kaataa "onnenhirvi", joka syödään lumen kanssa. Keväällä mukaan taas otetaan varhain kukkivia kukkia, kuten leskenlehtiä ja pajunkissoja ja paremman puutteessa ruohoa.

Syntymän riitti on yleensä kaikilla suvuilla melko samanlainen ja siihen kuuluu pentujen nimeäminen hyvin pian syntymän jälkeen ja yhteinen ruokahetki, jonka antimet vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Parin tunnin ruokailun aikana emo on pentujen kanssa monesti hieman kauempana rauhallisemmassa paikassa. Kun ruokahetki on ohi, suvun jäsenet lähtevät kukin omiin asuinpaikkoihinsa ja isä jää puolisonsa ja pentujensa kanssa kotipesään.

Pentujen syntymää juhlimaan tulevat yleensä läheisimmät sukulaiset, suurinpiirtein niin kuin ihmisten ristiäisissä. Pennut eivät kuitenkaan ole kovinkaan suuressa osassa, lähinnä vain nimenannossa, jossa kerrotaan pentujen nimet yksitellen.

Avioliitto

Puolison hankinta on Dominikuksessa hyvin tärkeä tapahtuma ja lähes poikkeuksetta pentujen vanhemmat tai näiden puuttuessa muut sukulaiset päättävät jälkikasvunsa kumppanista, joten rakkautta ei liitoista välttämättä aina löydy. Avioliitto solmitaan aina jonkun toisen suvun jäsenen kanssa sisäsiitoksen välttämiseksi, joten narttu joutuu eroamaan omasta suvustaan ja pääsee tällöin liittymään sulhasensa sukuun.

Avioliitto solmitaan kahden suvun kesken ja solmijana toimii yleensä uroksen isä. Tämä kysyy molemmilta osapuolilta, ovatko he valmiita avioliittoon ja molemmat osapuolet sanovat kyllä. Jos kieltäytyy, paria ei voida vihkiä, mutta kieltäytyjä saa varmasti joukon vihaisia katseita ja tätä varmasti tullaan karttamaan ja hyljeksimään sukunsa sisällä. Mikäli kummatkin hyväksyvät liiton, itse riitti loppuu ja tuore pari kävelee vierekkäin etsimään oman pesän, johon nämä asettuvat asumaan.

Kuolema

Dominikuksessa kuolema on surullinen riitti, mutta susia kuolee sen verran paljon, että harvemmin menetettyjä jäseniä jäädään suremaan kovin pitkäksi aikaa. Kuoleman riitti järjestetään yleensä muutama päivä suden kuolemisen jälkeen ja siihen tulevat vain lähimmät sukulaiset, yleensä puoliso, sisarukset, pennut ja vanhemmat, jos nämä ovat elossa. Siinä jokainen suremaan tullut susi koskettaa vainajaa kuonollaan muutaman sekunnin ajan muistellen kaikkia iloisia hetkiä, joita tämän kanssa koki. Tämän jälkeen sukulaiset hautaavat vainajan Dominikuksen hautausmaalle ja siirtyvät jatkamaan elämäänsä.

 

Asemat

Laumasta ei löydy kuin muutama yleinen asema, joihin liittyviä tehtäviä aseman haltijan on suoritettava. Suvuilla on kuitenkin hieman erilaiset ajatusmallit asemien suhteen ja joissain voi joutua tekemään vielä jotain ylimääräistä sukunsa eteen, kun toisissa taas vaaditaan tiettyyn asemaan kuulumista.

Johtaja

Johtaja on tunnetusti laumansa tärkein jäsen ja huolehtii kaiken yleisen kuten sotatilanteen. Tämän valta keskittyy kuitenkin pääasiassa laumansa suhteisiin - sukujen arvoihin johtajalla ei ole juurikaan nokan koputtamista. Johtajan puoliso ja pennut eivät kuulu tähän asemaan vaan hankkivat itselleen aseman niin kuin muutkin laumalaiset, vaikka näitä tuleekin kunnioittaa.

Johtajan asema periytyy vanhimmalle pojalle ja mikäli tällä ei ole urospuolisia pentuja, valta siirtyy johtajan vanhimman veljen vanhimmalle pojalle. Mikäli johtajalla ei ole veljiä, tämän siskonpoika perii aseman. Yleinen käytäntö on, ettei narttu voi periä valtaa ja tähän turvaudutaankin vain, jos urospuolisia sisarusten pentuja ei ole. Johtajan veli ei voi periä asemaa, koska perijän täytyy olla eri sukupolvea.Tämä on kuitenkin periaatteessa mahdollista, jos johtajalla sisaruksineen ei ole yhtään pentua. Tilanne on kuitenkin äärimmäisen harvinainen, eikä näin ole käynyt koskan Dominikuksen historiassa, kuten myös narttu ei ole ikinä ollut vallassa.

Sotilas

Sotilas on yksi perusasemista, jonka toimenkuvaan kuuluu sotia silloin kun on sota. Rauhan aikana nämä pääasiassa partioivat rajoilla ja karkottavat kaikki tunkeilijat pois, mutta sotilas voi saada johtajalta erinäisiä muitakin tehtäviä, kuten vaikka toisen lauman vakoilemista.

Metsästäjä

Metsästäjä on yksi perusasemista ja sen pääasiallinen tehtävä on metsästää lauman ruoka. Dominikuksessa laumalaisten ei nimittäin tarvitse metsästää, mikäli eivät kuulu tähän asemaan.

Parantaja

Parantaja on yksi perusasemista ja sen on tarkoitus hoitaa kaikki haavoittuneet, olivat he sitten olleet sodassa tai jossain muualla. Parannus tapahtuu pääasiassa kasvien avulla, sillä Rockfilessa ei ole taikuutta.

Kynsikkäiden hävitysryhmä (0/5)

Kynsikkäiden hävitysryhmä, tunnetaan myös nimellä hävitysryhmä, on viiden hyvän taistelijan muodostama asema, joka työkseen pyrkii tappamaan kaikki Dominikuksen alueella liikkuvat kynsikkäät. Se on arvatenkin erittäin vaarallista ja sudet harvoin selviävät tässä asemassa kovin montaa kuukautta elossa. Toisin kuin muissa asemissa, tästä voi lähteä aina takaisin omaan perusaseman. Hävitysryhmä saa kuitenkin erittäin paljon kunnioitusta laumansa keskuudesta.

Alakasti

Alakastiin kuuluu kaikki koulutuksessa olevat nuoret sekä vanhukset, jotka eivät enää jaksa työskennellä kunnolla. Alakasti on kaikkein vähiten kunnioitettu laumansa keskuudessa, mutta varsinkin nuorista voi vielä tulla kuuluisia laumansa keskuudessa.

Kouluttaminen

Dominikuksessa kaikki pennut koulutetaan niiden valitsemaan asemaan. Monesti vanhemmat toivovat jälkikasvunsa jatkavan näiden jalanjäljissä, mutta vaikka isä olisi sotilas ja emä parantaja, ei se estä sutta kouluttautumasta metsästäjäksi.

Dominikuksessa asemaan kouluttamisen hoitavat jo-valmistuneet yksilöt, jotka uhraavat aina välillä aikaansa nuorien kouluttamiseen. Jokainen susi saa oman oppilaansa, jonka koulutuksesta on vastuussa. Mikäli oppilas käyttäytyy huonosti, saa sille antaa pienen opetuksen, mutta raja kulkee siinä, ettei pentua saa vahingoittaa haavoille tai arville.

Säännöt

  1. Kunnioita niitä, jotka sitä ansaitsevat.
  2. Älä tappele laumalaistesi kanssa tai varsinkaan haasta johtajaa.
  3. Toimi sukusi arvojen mukaisesti.
  4. Narttu, tiedostathan alemman asemasi, äläkä rupea aukomaan päätäsi sinua viisaammalle urokselle.

© 2015 Kaikki oikeudet pidätetään.

Tee ilmainen nettisivustoWebnode