Laumattomat

Laumattomat eivät ole varsinainen lauma, vaan pikemminkin joukko vihattuja ja hyljeksittyjä susiyksilöitä. Näihin suhtaudutaan hyvin kielteisesti kaikissa laumoissa (tosin Steimer ottaa halukkaita laumattomia riveihinsä), joten laumattoman elämä on hyvin hankalaa ja nämä ovat turvassa ainoastaan kaupungissa (tosin varsinkin Dominikus saattaa tappaa laumattomia myös siellä). Koska Rockfilen kaikki alueet kaupunkia lukuunottamatta on jaettu laumojen kesken, joutuu laumaton metsästämään ruokansa toisten alueilta. Tämä on tietysti hyvin riskialtista ja mikäli sattuu törmäämään johonkin laumalaiseen, voi olla hyvä valehdella kuuluvansa kyseiseen laumaan, jolloin saattaa välttää ongelmat tai jopa kuoleman.

Koska laumattomat ovat hyvin hajanainen joukko, näiden täytyy yleensä pärjätä omillaan, sillä muut laumattomat eivät välttämättä ole sen luotettavampia kuin laumojenkaan jäsenet. On aina etu, mikäli mukana on perhe tai ystäviä, jotka voivat yhdessä auttaa selviämään karussa arjessa.

Laumattomat saattavat olla esimerkiksi laumansa jättäneitä ja näiden karkoittamia yksilöitä sekä tietenkin muiden laumattomien pentuja. Nykyään yhä etenevissä määrin laumaa vailla olevat sudet ovat hakeneet turvaa Steimerilta, joka ainakin vielä toistaiseksi ottaa näitä vastaan. Steimerkaan ei kuitenkaan hyväksy alueilleen laumattomia, joilla ei ole aikomusta liittyä laumaan.

Taivas suhtautuu laumattomiin näiden tekojen ja ideologiansa perusteella eli hyvin vaihtelevasti. Mikäli laumaton on jättänyt esimerkiksi Taivaansoturit, koska ei ole kiinnostunut uskomaan Taivaaseen, jumala pitää tätä hylkiönä, eikä luultavasti ole valmis auttamaan tätä hädässä. Sen sijaan Dominikuksen ajatusmaailmaa kammoksuva entinen kyseisen lauman jäsen saattaa hyvinkin saada Taivaalta myötätuntoa.

Kuva käytetty Creative Commons:lta Tobyotter  © 2015 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode